VT obstina

Дойдоха 1,5 млн. лв. за „Качица”, за 2 месеца затварят участъка за движение

Обещаните от премиерът Бойко Борисов 1,5 милиона лева за пътен възел „Качица” вече са постъпили по сметка на община Велико Търново. Сумата е пристигнала тази сутрин, съобщи местният финансист №1 Мариян Маринов. Още утре фирмата изпълнител на обекта „Стройинвест Алпине” започва работа по доизграждане на съоръжението.

 Заради строителните работи движението в участъка ще бъде спряно за 2 месеца, а трафикът ще се пренасочи по обходни маршрути.
„Благодаря на правителството и на министър-председателя Бойко Борисов, че удържаха на думата си и преведоха първия транш от обещаните средства за пътния възел. Пускането на движението през „Качица” е важно не само за жителите на общината, но и за транзитно преминаващите през старата столица”, каза кметът на Велико Търново д-р Румен Рашев. „Имаме готовност да изпълним изискванията на Министерски съвет и да извършим възложената ни работа за 60 дни”, увери управителят на фирмата - изпълнител на обекта Данка Пергелова. Графикът за строителните работи е готов от седмица и дори при възлагане на допълнителна работа дадения срок щял да бъде спазен. „Премиерът обеща, че втория транш от отпуснатите 4,5 млн.лв. да бъде преведен през юни. Със сигурност ще ни се наложи преди лятото да извършим дейности за наша сметка, но възелът трябва да бъде завършен”, уточни Данка Пергелова.
„Искам предварително да се извиня на жителите на община Велико Търново за неудобствата, които ще им причиним със затварянето на пътния възел „Качица”, каза кметът на старата столица д-р Румен Рашев. „Нека хората не ни се сърдят. Кръстовището е сложно, а инфраструктурата тежка. Тук минават газопроводи и кабели с високо напрежение. Заради сигурността на всички не можем да си позволим частично затваряне на участъка”, заяви и Данка Пергелова.
Целият строителен участък от пътя ще бъде затворен за движение за два месеца. „Ще се съобразим с почивните дни и ще затворим „Качица” от 10 май” каза шефката на фирмата изпълнител на обекта. Новата организация на движение, която ще е в сила след почивните дни, ще бъде ясна още в началото на следващата седмица. За промените, които ще настъпят в маршрутите на автобусите и движението на моторно-превозните средства. ще бъде подадена своевременно информация.

3 коментара

  1. Браво крайно време беше за тези пари и за това кръстовище или кръгово каквото в крайна сметка ще се получи :):)
  2. Нека изчакаме и да не бързаме с оптимистичните прогнози. Доста от тях вече бяха направени още преди година............................
  3. Данка Пергелова е изпълнителен директор на фирма, чиито собстеник е брата на разстрелянив Юри Кюлев. Тази фрма никога не е печелила проект ЗАКОННО или пък - Боже! честно ..... Те бяха и са много блаизки до БСП ... не бих се облягала на "експертизата" на политически ангажирани бизнесмени .... Тъжно е, че още ги хрантути държавата ....

Добавете коментар